Starta ny karriär

Nya vägar till olika karriärmöjligheter har aldrig varit större. Det finns stort utbud i flertalet branscher, helt beroende på vad en själv vill ägna sig åt. Tidigare har det varit att utbildningen satt stopp för många, detta finns kvar idag också, att det krävs utbildning för många yrken. Men många yrken och nya sådana har inget sådant direkt utbildningskrav, vilket kan vara en lättnad. Det passar inte alla att studera och med detta skall det ej vara meningen att sätta stopp för en i karriären.

Yrke på distans

Ett yrke som helt sköts på distans, via det egna hemmet, från semester eller varför inte från utlandet på heltid är bloggare. Bloggare är en ny kategori av yrke som kan skötas varifrån bloggaren befinner sig. Det behövs ej längre heller en dator för yrket, utan en mobil är tillräckligt. En bloggares uppgift kan ses som att föra information och inspiration vidare. En bloggare kan exempelvis skriva om sin vardag, denne delar då med sig om vad som händer och sker i vardagen, helst med något som gör att följarna tycker de tär intressant och vill återkomma.

Det som gör att en bloggare kan ha detta som yrke är att inkomsterna är goda, de är så goda att det går att blogga och överleva på den inkomstkällan. Mest tjänar en bloggare på affiliate, genom att länka till olika företag som vill marknadsföra sig. Genom varje länk och knapptryck tjänar bloggaren en summa pengar, ju fler följare och tryckningar, desto större är inkomsten. Görs dessa länkar regelbundet och till olika företag så lever bloggaren gott på den inkomsten.

Allt fler bloggare väljer att bo delar av året utomlands, för att upptäcka nya saker att blogga om och för att hitta fler företag att samarbeta med. De chanserna är goda utomlands också, speciellt mot den svenska marknaden för att inspirera från andra länder där andra produkter finns till salu.